GELİBOLU BALIKÇISI NAZIM GÜNDÜZ’ÜN ŞANSLI GÜNÜ: OLTASINA İKİ DEV BALIK TAKILDI

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Yeniköy’de balıkçılık yapan Nazım Gündüz, bir saat arayla Lambuka ve Kılıçbalığı yakalayarak büyük bir av başarısı elde etti.

Gelibolu Balıkçısı Nazım Gündüz’ün Şanslı Günü: Oltasına İki Dev Balık Takıldı

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Yeniköy’de balıkçılık yapan Nazım Gündüz (48), teknesiyle açıldığı Saroz mevkiinde bir saat arayla hem Lambuka hem de Kılıçbalığı yakaladı.

Yeniköy'de yaşayan ve geçimini balıkçılıkla sağlayan Nazım Gündüz, kısmeti için teknesiyle açıldığı Saroz mevkiinde özenle hazırladığı oltalarını denize bıraktı.

Yaklaşık 45 dakikalık bir bekleyişin ardından oltalarından birinde büyük bir hareketlenme oldu. Misinayı çekmeye başlayan Gündüz, ağırlık ve direncin yoğunluğu karşısında şaşkınlık yaşadı. Yarım saatlik bir uğraş sonunda 11 kilo ağırlığındaki Lambuka’yı teknesine almayı başardı.

Dinlenmek için teknenin bir köşesine çekilen Gündüz, diğer oltasındaki hareketlenmeyle tekrar mücadeleye başladı. Bu seferki balığın daha agresif olduğunu kısa sürede fark eden Gündüz, dakikalarca süren uğraşın ardından yakaladığı balığın bir Kılıçbalığı olduğunu gördü.

Başarılı avının mutluluğuyla soluğu Gelibolu balık halinde alan Nazım Gündüz, 11 kiloluk Lambuka’yı 2 bin 700 TL'ye ve 10 kiloluk Kılıçbalığını ise 4 bin TL’ye Kral Balıkçılık’a sattı. Gündüz, "Bu kadar büyüklükte iki ayrı balık tutacağım hiç aklıma gelmemişti. İlk kez böyle bir durum yaşadım. Allah bereket versin," dedi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ