DÜNYA BEYAZ BASTON GÜNÜ'NDE BİNGÖL'DE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bingöl'de, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında görme engellilere yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Dünya Beyaz Baston Günü'nde Bingöl'de Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Bingöl'de, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Altı Nokta Körler Derneği’ne üye görme engelliler, Hacı Hıdır Camii önünde toplanarak çevredeki iş yerlerine broşür dağıttı. Etkinlikte, farkındalığı artırmak amacıyla Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’nın gözleri siyah bir bandajla kapatıldı. Vali Usta, beyaz baston kullanarak görme engellilerle birlikte Valilik Binası'na kadar yürüdü.

Valilik binası önünde konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, engelliliğin bir kader olmadığını ve herkesin birer potansiyel engelli adayı olduğunu vurguladı. Vali Usta, "Hayatı görme engelli kardeşlerimiz için kolaylaştırmamız gerekiyor. Onların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak empati ile yaklaşmalıyız," dedi.

Özellikle esnaflara seslenen Vali Usta, görme engellilerin yön bulmasını sağlayan sarı bantların çevresinin boş bırakılması gerektiğine dikkat çekti ve sarı bantların üzerine eşya konulmaması gerektiğini belirtti. Ayrıca, karşıdan karşıya geçişlerde görme engellilere ve diğer yayalara yol vermenin önemine de vurgu yaptı.

Vali Usta, bu tür farkındalık etkinliklerinin her yıl daha geniş katılımla yapılacağını ve bu etkinliğin toplumda pozitif yansımalar yaratacağını ifade ederek, kamu binalarının engelli erişimine uygun hale getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kamu çalışanlarına da engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık yapmaları çağrısında bulundu.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ