ÇAYELİ'NDE KADIN GÜCÜ: AYŞEGÜL ÇOLAKOĞLU’NUN BAŞARI HİKAYESİ

Çayeli'de yaşayan 41 yaşındaki Ayşegül Çolakoğlu, temizlik araçlarını kullanarak tüm kadınlara örnek oluyor ve kadınların her alanda var olabileceğini gösteriyor.

Çayeli'nde Kadın Gücü: Ayşegül Çolakoğlu’nun Başarı Hikayesi

Çayeli’de yaşayan 41 yaşındaki Ayşegül Çolakoğlu, cesareti ve çalışkanlığıyla tüm kadınlara örnek oluyor. Üç çocuk annesi olan Çolakoğlu, Çayeli Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışırken, araba kullanma tutkusunu mesleğine de taşıdı.

Yaklaşık üç yıl önce belediye bünyesindeki temizlik araçlarını kullanmak için talepte bulunan Çolakoğlu, talebi geri çevrilmeyince yol süpürme aracı ve çöp kamyonlarını kullanmaya başladı. Direksiyon başında onu gören Çayeli halkı, Çolakoğlu'nu tebrik ediyor. Gündüzleri Çayeli sokaklarını temizleyen Çolakoğlu, akşamları ise evinde bir anne olarak çocuklarıyla ilgileniyor.

Kadınların hayatta her alanda yer alması gerektiğini ifade eden Ayşegül Çolakoğlu, şunları söyledi: “Belediyede şu anda şoför olarak görev yapmaktayım. Süpürme aracı ve çöp arabasını kullanıyorum. Normal araç kullanırken bile zorluk yaşıyoruz ama bu biraz daha zorlayıcı. Ancak bu zorluğun yanında motive oluyorum, takdir ediliyorum. Araba kullanmayı çok sevdiğim için bu göreve talip oldum. Başkanımız ve müdürlerimiz de yapabileceğime inandılar. Azim ettim ve buraya kadar geldim. Kadınların her şeyi yapabileceğine inanıyorum. Bir kadın ve anne olarak devam ediyorum. Çocuklarımdan dolayı işime daha da çok sarıldım. Kadın eli her yere değmeli. Sabah işe başlıyorum, süpürme aracıyla güne başlıyoruz. Çöp arabasıyla çöpleri topluyoruz. Hep temizlik yapıyoruz. Çayeli’ni daha temiz hale getirmek için çalışıyoruz. Gündüz Çayeli’ni temizliyorum, akşam çocuklarıma bakıyorum. Sadece Çayeli’ne değil, her yere kadın eli değmeli. Kadın elinin değdiği her iş daha da güzelleşir.”

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ