10 EKİM KATLİAMI’NIN 9. YILDÖNÜMÜNDE TÖB SEN’DE ANMA ETKİNLİĞİ YAPILDI

10 Ekim 2015’te Ankara Garı’nda düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler, TÖB SEN’in düzenlediği anma etkinliği ile 9. yıldönümünde anıldı.

10 Ekim Katliamı’nın 9. Yıldönümünde TÖB SEN’de Anma Etkinliği Yapıldı

Köktendinci terör örgütü IŞİD’in 10 Ekim 2015’te, Ankara’nın Ulus semtindeki Ankara Garı kavşağı meydanında düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'ne yönelik gerçekleştirdiği bombalı intihar saldırısında 103 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Bu saldırı, modern Türkiye tarihindeki en ölümcül intihar saldırısı olarak kayıtlara geçti.

Katliamda yaşamını yitirenler, 9. yıldönümünde Türkiye Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖB SEN) Hatay Şubesi Kültür Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen anma etkinliğiyle anıldı. TÖB SEN Genel Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe sendika yönetimi ve üyeler katıldı.

"Unutmayacağız, Unutturmayacağız"

Anma programında TÖB SEN Kültür Sanat Komisyonu adına konuşma yapan Cemal Kartal, 10 Ekim 2015’te yaşanan acıyı ve hükümetin olay karşısındaki sessizliğini eleştirerek, "103 vatandaşımız, 'Barış: hemen şimdi!' diye haykıran 103 güvercin bu canice katliamda can verdi. Hiçbir yetkili hakkında iddianame hazırlanmadı, dosyalar kapatıldı. Acımız devam ediyor, unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Program kapsamında TÖB SEN Kültür Sanat Komisyonu üyeleri, günün anısına şiirler okudu. Gülten Akın, Adnan Yücel ve Ahmet Arif’in şiirleri seslendirildi. Levent Güzeloğlu, Gülten Akın’ın "Biriken" şiirini, Sefer Azazi Ahmet Arif'in "33 Kurşun" şiirini, Derya Gümüş Kartal ise Gülten Akın’ın "Savaşı Beklerken" şiirini okudu.

UHA Haber Merkezi - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ