RİZESPOR "MİNİK KALPLER" PROJESİYLE 8 GENÇ FUTBOLCUYU KAZANDI

Çaykur Rizespor, "Minik Kalpler Okul-Kulüp" projesiyle U16 takımına 8 futbolcu kazandırdı.

Rizespor

Çaykur RizeSpor U16 Elit Akademi futbol takımına, 2017 yılında başlatılan “Minik Kalpler Okul-Kulüp Projesi” kapsamında 8 futbolcu kazandırıldı. Bu futbolcular, Çaykur Rizespor antrenörlerinin okullarda yaptığı altyapı taramaları sonucunda kulüp bünyesine dahil edildi.

Çaykur Rizespor "Minik Kalpler Okul-Kulüp Projesi"

2017 yılında başlatılan ve birçok okuldan yüzlerce minik öğrencinin lisanslı futbolcu olarak Rizespor bünyesine katılmasını sağlayan "Minik Kalpler Okul-Kulüp Projesi", ülke çapında genişleyerek devam ediyor. Dünya genelinde hediye edilen çocuk forması sayısı ise 53.000’i aşmış durumda.

Çaykur Rizespor’un geleceğini şekillendirmek amacıyla başlatılan proje, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ilk olarak Rize’de hayata geçirildi. Proje, öncelikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerini hedef alıyor.

Projeden sorumlu yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yüzlerce öğrenciye forma hediye edilirken, Çaykur Rizespor Gençlik Geliştirme ve Futbol Eğitim Merkezi antrenörleri yetenekli öğrencileri altyapı taraması için turnuva maçlarıyla değerlendiriyor.

Misyon: Projenin amacı, sporu geniş kitlelere yaymak, çocukları futbolla tanıştırmak, Çaykur Rizespor sevgisini aşılamak ve kulübe geniş bir yetenek havuzu oluşturmaktır. 2017 yılında başlayan bu proje, büyük bir başarıyla ilerlemektedir.

Vizyon: Projede hedef sadece futbolcu kazanmak değil, her öğrencide Çaykur Rizespor forması olması ve onları küçük yaşta yeşil-mavi renklere alıştırmaktır. Proje, Rizespor sevgisini çocuklara aşılamayı amaçlarken, önümüzdeki yıllarda daha fazla meyve vereceğinden emin olunduğu belirtiliyor.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ