EKREM İMAMOĞLU'NA VERİLEN CEZAYA KARŞI HÜSEYİN YAŞAR’DAN ÜLTİMATOM GİBİ DESTEK MESAJI

CHP PM Üyesi Hüseyin Yaşar, Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasına sert tepki gösterdi. Yaşar, halkın bu tür adaletsizliklere karşı sandıkta cevap vereceğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu'na Verilen Cezaya Karşı Hüseyin Yaşar’dan Ültimatom Gibi Destek Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi Hüseyin Yaşar, Ekrem İmamoğlu'na verilen cezanın yeniden gündeme gelmesi ve siyasi yasak getirilme ihtimali üzerine sert bir açıklama yaptı.

İmamoğlu'na Verilen Ceza

Yüksek Seçim Kurulu üyelerine "ahmak" dediği gerekçesiyle Ekrem İmamoğlu, Aralık 2022'de 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası almıştı.

PM Üyesi Hüseyin Yaşar: "Bu Millet Öyle Bir Ceza Keser ki"

Hüseyin Yaşar, demokrasiyi zedeleyen bu tür davalarla halkın iradesine müdahale etmeye çalışanlara karşı vatandaşların sandıkta gereken cevabı vereceğini belirtti. Açıklamasında şunları söyledi:

"Demokrasiyi zedeleyen böyle bir dava ile milletin iradesine gem vurmaya kalkanlara, sandıklarda vatandaşlarımız öyle bir ceza keser ki ne olduğunuzu şaşırırsınız. Siz 22 yıllık iktidarınızı bir mağduriyet üzerine inşa etmiş olabilirsiniz. Bu halk, bir haksızlığa karşı çıkmış ve sizin yarattığınız bitmek bilmeyen zorluklarla mücadele etmiştir.

Şimdi, Sayın İmamoğlu'nu yargı ile tehdit ediyorsunuz. Daha önce tehdit unsuru olarak kullandığınız yargı mensupları şimdi ya cezaevinde ya da yurtdışında kaçak olarak yaşıyor, unutmayın! Ne bu halk ne de İmamoğlu gibi kıymetli siyasetçiler tehditlerinize boyun eğmez. Bu halkın tehditlere değil, özgürlüklere, huzura, ekonomik refaha, üretmeye ve ürettiğinin karşılığını almaya ihtiyacı var.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarı yakındır ve partimiz, bu halkın ihtiyacı olan her şeyi sağlamak için hazırdır."

UHA Haber Merkezi - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ