DENİZ YÜCEL: 'SAĞLIK SİSTEMİNDEKİ SKANDALLAR ÜLKEYİ SARSIYOR'

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, sağlık sistemindeki skandallar ve toplumsal şiddet üzerine sert açıklamalarda bulundu, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Deniz Yücel: 'Sağlık Sistemindeki Skandallar Ülkeyi Sarsıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Deniz Yücel, son günlerde Türkiye'de yaşanan olayları değerlendirdi. Yücel, "Ülkemizde şiddet son dönemde toplumun tüm kesimlerini derinden etkiliyor. Ancak kadınlar, çocuklar ve sosyo-ekonomik durumu zayıf olan dezavantajlı gruplar üzerinde etkisi çok daha yıkıcı," dedi.

"Her gün hepimizi kahreden ve öfkelendiren yeni olaylarla sarsılıyoruz. Önü alınamayan, her geçen gün artan şiddetin bu seferki mağdurları yeni doğan bebekler! İstanbul’un göbeğinde, içinde doktorların, hemşirelerin, sağlık çalışanlarının ve özel hastane sahiplerinin de bulunduğu bir çete, 3-5 kuruş kazanmak uğruna yeni doğan bebekleri ölüme terk ediyor. Başta Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere devletin bütün kurumları ise büyük bir kayıtsızlık, acizlik ve vurdumduymazlık içerisinde bu yaşanan vahşete adeta seyirci kalıyor!" ifadelerini kullandı.

"1,5 yılı aşkın bir süredir bilinmesine rağmen yapılan şikayetlere ve açılan soruşturmalara; devletin, savcılığın, emniyetin, Sağlık Bakanlığı'nın tüm gücüne ve imkanlarına rağmen, henüz yeni doğmuş bebekler insanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş canilerin para kazanma hırsı uğruna, kan donduran, şeytanca bir planla hayattan koparılıyor. 19 hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi sanki birer ticari işletmeymiş gibi kiralanıyor. Bazıları hasta bile olmayan bebekler, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan para alabilmek için birer mal gibi, emtia gibi özel hastanelerin bu kiralanan yenidoğan ünitelerine sevk ediliyor, 12 bebek bile isteye ölüme terk ediliyor."

"Bu iğrenç olayda ismi geçen hastanelerden birinin sahibi olan eski Sağlık Bakanı ve eski Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 'vicdanım rahat' diye açıklama yapıyor. Bütün bu olayların yaşandığı dönemde İstanbul İl Sağlık Müdürü olan, şimdiki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise çıkmış, hiç utanmadan 'Kamuoyu yenidoğan çetesiyle meşgul ediliyor' diyor. Olayların başladığı, yoğun bir şekilde yaşandığı ve CİMER şikayetlerinin yapıldığı dönemde Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca'nın ise gıkı dahi çıkmıyor. Be insafsızlar! Be vicdansızlar! Be Allah’tan korkmaz, kuldan utanmazlar! O bebekler siz ve sizin gibiler görevinizi yapmadığınız için öldüler."

"Dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, ondan önceki Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü ve şimdiki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na kadar hepiniz bu bebeklerin ölümünden sorumlusunuz! Sizin büyük bir pişkinlikle kendinizi sorumluluktan kurtarmaya çalıştığınız bu rezil ortamda; olan küçücük bedenlere ve o bedenlere, evlatlarına kavuşamadan onları toprağa vermek zorunda kalan ailelere oldu. Sorumlusunuz!"

"Halk sağlığını korumadığınız için, devlet hastanelerine yatırım yapmadığınız için, kamucu sağlık anlayışını parası olanın sağlık hizmeti alabildiği, parası olmayanın ölüme terk edildiği bir sisteme dönüştürdüğünüz için sorumlusunuz. Nitelikli, namuslu, donanımlı sağlık çalışanlarını bu ülkede tutmayı beceremediğiniz için, herkese eşit, parasız sağlık hizmeti sağlamadığınız için, sağlık hizmetlerinin niteliğini düşürdüğünüz için, 'sağlıkta devrim' yalanları ile bu ülkede sağlık sistemini bitirdiğiniz için, küçücük bebekleri koruyamadığınız için sorumlusunuz!"

Deniz Yücel açıklamalarını sürdürdü: "Değerli basın mensupları; bu olay 22 yıllık AKP iktidarının toplumda, bürokraside ve kurumlarda yarattığı çürümüşlüğün, yozlaşmanın, kirlenmenin somut bir sonucudur. Sağlık sistemini ticarileştiren, hastayı müşteri, hastaneyi ise ticarethane olarak gören, insan hayatını rant ve kazanç odaklı bir hale getiren AKP iktidarı ve onun liyakatsiz, beceriksiz, kifayetsiz, muhteris bakanları ve bürokratları bu bebek ölümlerinde olayın failleriyle birlikte sorumludurlar."

Bu olayın İstanbul’daki 19 hastaneden ibaret olmadığını, sosyal medya üzerinden yükselen şikayetlerden anladıklarını belirten Yücel, "Kocaeli, Sakarya, Niğde ve Antalya’dan da benzer ihbarlar yapılıyor. Bunun yanında, diyaliz merkezleri, yetişkin yoğun bakımları, özel bakım merkezleri ve yaşlı bakım merkezleri ile ilgili de benzer iddialar var." dedi.

Yücel, "Organize kötülüğe karışmış olan bütün özel hastanelerin ruhsatları askıya alınmalı. İşine geldiğinde her yere kayyum atayan AKP iktidarı, elini korkak alıştırmasın!" diyerek sözlerini tamamladı.

UHA Haber Merkezi - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ