RİZE’DE TUZA DİKKAT HAFTASI ETKİNLİKLERİ YAPILDI

"Tuza Dikkat Haftası" kapsamında Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi ve Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenlendi.

Rize’de Tuza Dikkat Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Dünyada ölümlerin yarıdan fazlasına bulaşıcı olmayan hastalıklar neden olurken; bunların %30’unu kalp-damar hastalıkları oluşturmaktadır. Bu hastalıklar için en önemli değiştirilebilir risk faktörleri; aşırı tuz tüketimini de kapsayan sağlıksız beslenme, fiziksel aktivite yetersizliği, sigara kullanımı ve alkol kullanımıdır.

20-26 Mayıs Tuza Dikkat Haftası kapsamında Rize İl Müdürlüğüne bağlı Hastaneler, Rize İlçe Sağlık Müdürlükleri,  Rize İlçe Hastaneleri ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan personele konuya yönelik hizmet içi eğitimler verilmiş, stant açılarak afişler sergilenmiş ve broşürler halka dağıtılarak bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca Müdürlüğümüz diyetisyenleri tarafından okullarda ve diğer kurumlarda konuya yönelik eğitimler verildi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ