HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı ve anlamlı bir mesaj yayımladı. Öntürk, gazilerin vatan için verdiği fedakârlıkların unutulmayacağını belirtti.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ten Gaziler Günü Mesajı

Hatay’ın Antakya ilçesindeki Atatürk Anıtı'nda 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk sunma törenine Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

"Ölürsek Şehit, Kalırsak Gazi Oluruz"
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Gaziler Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve özgürlüğü için verdikleri fedakârlıklarla milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Gazilerimiz, ‘Ölürsek Şehit, kalırsak Gazi oluruz’ diyerek vatanımızın bekası için cepheden cepheye koşmuştur. Onlardan aldığımız ilhamla ülkemizin güvenli ve huzurlu geleceği için çalışmak hepimizin milli sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.

Öntürk, konuşmasını “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlık ve uzun ömürler diliyorum” sözleriyle tamamladı.

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ