30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI SANCAKTEPE'DE COŞKULU TÖRENLE KUTLANDI

Sancaktepe'de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı, Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı. Törene katılanlar, bağımsızlık ruhunu bir kez daha yaşadı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Sancaktepe'de Coşkulu Törenle Kutlandı

Sancaktepe'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, Sancaktepe Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Törene, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Murat Aydınlık, Belediye Başkan Vekili İlknur Ünlü, siyasi parti temsilcileri, STK yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Şehit Yüzbaşı Yusuf Kenan MTAL Müdür Yardımcısı Mustafa Durmaz'ın sunuculuğunda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi Müdürü Fatih Türkmen yaptı. Türkmen, "30 Ağustos Zaferi, milletimizin esarete boyun eğmeyeceğinin ve şanlı bayrağımızın sonsuza dek dalgalanacağının bir ilanıdır." ifadelerini kullandı.

Program kapsamında öğrenciler şiirler okudu ve Sancaktepe Halk Eğitimi Merkezi'nin usta öğreticileri tarafından hazırlanan zeybek gösterisi büyük ilgi gördü.

Törenin ardından Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Garnizon Komutanı Albay Murat Aydınlık ve Belediye Başkan Vekili İlknur Ünlü, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, rahatsızlığı nedeniyle törene katılamadı ve yerine Belediye Başkan Vekili İlknur Ünlü katıldı.

Program, cuma namazı sonrasında 30 Ağustos şehitleri için okunan mevlid-i şerif ve dualarla sona erdi.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ