SULTANBEYLİ’DE MEMLEKET GÜNLERİ COŞKUSU: SAMSUNLULAR VE ÇANKIRILILAR BULUŞTU

Sultanbeyli'de düzenlenen birinci Memleket Günleri, Samsun ve Çankırı Derneklerinin katılımıyla coşkulu bir kutlamaya sahne oldu.

Sultanbeyli’de Memleket Günleri Coşkusu: Samsunlular ve Çankırılılar Buluştu

Sultanbeyli’de düzenlenen birinci Memleket Günleri, Samsunlular ve Çankırılılar Dernekleri’nin katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı. Etkinlik, Sultanbeyli’ye adeta bir hemşehri akınına sahne olurken, birlik ve dayanışma ruhu ön plandaydı.

Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı ve manevi bir atmosferin hâkim olduğu açılış bölümüne vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Ardından sahne alan Mehteran Takımı, Osmanlı’nın köklü kültürel mirasını yansıtan marşlarla etkinliğe tarihi bir hava kattı. Mehter gösterisi, izleyicilerden büyük alkış aldı ve heyecanla izlendi.

Etkinliğe katılan Samsunlular Dernek Başkanı Sunay Aydın, gecenin anlam ve önemi hakkında yaptığı konuşmada, "Birliğimiz her daim olsun. Toprağımızdan uzakta olsak da, biz Samsunlular her yerde birlikteliği ön plana çıkarıyoruz," dedi. Aydın, Samsunlu hemşehrilerinin bir arada olmasının kendilerini güçlü hissettirdiğini belirtti ve bu tür organizasyonların, kültürel bağları güçlendirdiğine dikkat çekti.

Çankırılılar Dernek Başkanı Ruhi Ayan ise, “Bu atmosferde duygulanmamak içten bile değil. Sizlerle gurur duyuyorum. Birliğimiz asla bitmesin, beraberliğimiz daim olsun,” diyerek etkinliğin anlamına vurgu yaptı. Ayan, Çankırılı hemşehrileriyle bir araya gelmenin kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Etkinlik boyunca sahnede renkli gösteriler sergilenirken, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş da programın onur konuklarından biriydi. Tombaş, yaptığı konuşmada Sultanbeyli’nin kültürel zenginliğine ve ilçede düzenlenen bu tür etkinliklerin önemine değindi. Başkan Tombaş'a, hem Samsunlular hem de Çankırılılar derneklerinin katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Plaket sunumunda dernek başkanları, Tombaş’a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sultanbeyli’de Memleket Günleri etkinlikleri, farklı illerden hemşehri derneklerini bir araya getirerek kültürel paylaşımı ve kardeşlik bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Hemşehriler, bu tür etkinliklerin devam etmesi gerektiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.

İSTANBUL (UHA) - BİLAL GELDİ

BELEDİYELER

EKONOMİ