BAYRAM TRAFİK YOĞUNLUĞU AKILLI SİSTEMLERLE TAKİP EDİLİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatili süresince karayolu trafiğinin Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile anlık olarak takip edildiğini duyurdu.

Bayram Trafik Yoğunluğu Akıllı Sistemlerle Takip Ediliyor

Bakan Uraloğlu, vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için alınan tedbirlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek şunları kaydetti: "Ülke genelinde 18 Bölge Müdürlüğü, 123 Şube Şefliği, 15 Tünel Bakım İşletme Şefliği, 25 Otoyol Bakım İşletme Şefliği ve 16 Yap-İşlet-Devret Bakım İşletme Şefliği ile kesintisiz denetimler yapıyoruz."

Bayram tatili süresince yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ara verildiğini de vurgulayan Uraloğlu, sürücülerin güvenliğini sağlamak adına trafik işaret levhalarının kontrol edildiğini ve eksiklerin giderildiğini belirtti. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'nde, ülke genelindeki karayolu ağının sensörler ve kameralar aracılığıyla anlık olarak izlendiğini ifade etti.

Bakan Uraloğlu, sürücülere yönelik olarak hız sınırlarına uyma, emniyet kemeri takma ve cep telefonu kullanmama konularında da uyarılarda bulunarak, güvenli bir yolculuk için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Tatil dönüşlerinde aceleci davranışlardan kaçınılması ve seyahat saatlerinin dikkatlice planlanması gerektiğini belirtti.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ