TÜRKİYE'DE FELSEFİ DANIŞMANLIK DERNEĞİ KURULDU

Türkiye'de felsefenin yaşamdan uzaklaştığı ve seçkinlerin diline hapsedildiği bir dönemde, felsefenin yeniden insanların günlük yaşamında etkili bir araç olarak kullanılması için önemli bir adım atıldı.

TÜRKİYE'DE FELSEFİ DANIŞMANLIK DERNEĞİ KURULDU

Ankara merkezli olarak kurulan ve farklı disiplinlerden uzmanların bir araya geldiği Felsefi Danışmanlık Derneği, insanlara felsefenin gücünü danışmanlık sunmayı hedeflemektedir.

Derneğin kurucuları arasında tıp doktoru, psikoterapi, psikoloji, genetik, ilahiyat ve felsefe gibi çok farklı disipline mensup kişiler bulunuyor. Başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Çevik'in yürüttüğü derneğin misyonu olarak "....Felsefenin insan yaşamında varoluşsal krizlere, kurumsal danışmanlıklara, profesyonel iş yaşamındaki verimlilik ve yaratıcılığın artırılmasına ve günlük yaşamdaki duygusal ve entelektüel sorunlara çözüm bulmada önemli bir role sahip olduğunu vurgulamak ve bu değerli mirası insanların hizmetine sunarak yaşama yeniden entegre etmek..." şeklinde ifade ediliyor.

Felsefenin, Antik Yunan'dan bu yana insan düşüncesini ve yaşamı derinlemesine etkilediğini belirten dernek yetkilileri, felsefenin sadece akademik tartışmalarla sınırlı kalmaması gerekir, Aksine herkesin günlük hayatında felsefi düşünceyi ve bakış açısını kullanabilmesi gerektiğini ve ayrıca felsefe gibi etkili ve kadim bir rehberlik geleneği dururken yaşam rehberliğinin sadece psikolojiye ve yaşam koçlarına bırakılmasının haksızlık olacağını savunuyor.

Felsefi Danışmanlık Derneği, felsefenin teorik olmaktan çıkıp pratik bir rehberlik aracı olarak kullanılması amacıyla çalışmalarına başlamış durumda.

Dernek, insanların yaşamın karmaşıklıklarıyla başa çıkmalarına ve daha anlamlı bir yaşam sürmelerine yardımcı olacak felsefi danışmanlık hizmetlerini yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

 

 

 

UHA Haber Merkezi - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ