RİZE'DE KAMU PERSONELİNE ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI

Rize Valiliği öncülüğünde başlatılan kanser tarama kampanyasında kamu çalışanlarına ücretsiz hizmet sunuluyor. İl Sağlık Müdürlüğü, erken teşhisin önemine vurgu yaparak taramaların gün boyunca süreceğini belirtti.

Rize'de Kamu Personeline Ücretsiz Kanser Taraması

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 2024 yılı kanser taramalarında “Altın Yıl” ilan edilmiş olup, erken teşhis ve tedavi için tarama çalışmaları kapsamında Valilik tören alanında kanser tarama aracı gün boyunca gönüllü personele yönelik tarama çalışması yapıldı.

Rize Valisi Baydaş, yaptığı konuşmada, "Rize İl Sağlık Müdürlüğümüzün KETEM kanser erken teşhis ve tarama birimi, özellikle meme kanseri başta olmak üzere bağırsak kanserleriyle ilgili farkındalık oluşturuyor ve bu hizmeti vatandaşlarımızın ayağına getiriyor. Kanser tarama aracımız, mamografi cihazı bulunan bir araç olup, aynı zamanda test kitleri de mevcut.” dedi.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe ise, "Sağlık Bakanlığı tarafından 2024 yılı kanser taramalarında Altın Yıl olarak ilan edilmiştir. Kanser taramaları kapsamında farkındalık artırılarak erken teşhis ve tedavi süreçlerine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Meme, rahim ağzı ve kalın bağırsak kanserleri gibi toplumda sık görülen kanser türlerine yönelik taramalar, belirlenen yaş gruplarındaki kadın ve erkeklere ücretsiz olarak sunulacaktır.” dedi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ