GELİBOLU CUMHURİYET PLATFORMUNDAN, GELİBOLU'DA TARİKAT İSTEMİYORUZ TEPKİSİ

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde bulunan Gelibolu Cumhuriyet Platformu üyeleri ve vatandaşlar "Gelibolu'da Tarikat İstemiyoruz" pankartlarıyla bir araya gelerek, Atatürk'ü anıp, tarikatlara karşı tepkilerini gösterdiler

Gelibolu Cumhuriyet Platformundan, Gelibolu'da Tarikat İstemiyoruz tepkisi

Çanakkale’nin  Gelibolu ilçesinde bulunan Gelibolu Cumhuriyet Platformu üyeleri ve vatandaşlar  "Gelibolu'da Tarikat İstemiyoruz" pankartlarıyla bir araya gelerek, Atatürk'ü anıp,  tarikatlara karşı tepkilerini gösterdiler.

Gelibolu, Her Zaman Vatanperver Bir Kenttir’

Gelibolu Cumhuriyet Platformu üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı olarak Gelibolu'ya gelişinin 96. yıl dönümünde tahrikatlara karşı olan  tepkilerini  göstermek adına  Fener üstündeki Namazgah'ta toplanan platform üyeleri ve vatandaşlar, "Gelibolu'da Tarikat İstemiyoruz" pankartlarıyla bir araya gelerek, Atatürk'ü andı ve tarikatlara karşı tepkilerini gösterdi.

Basın açıklamasında konuşan Gelibolu Cumhuriyet Platformu yöneticisi İnanç Köksümer Tiran, Atatürk'ün Gelibolu'ya gelişinin önemini vurguladı ve kentin Cumhuriyet değerlerine bağlılığını hatırlatarak  “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanlığı unvanıyla Gelibolu’ya gelişinin 96. yıldönümünde burada bir araya gelerek bu kıymetli anıyı hafızalarımızda dün gibi canlı tutuyoruz ve tutmaya devam edeceğiz. Baş öğretmen Atatürk’ün Gelibolu’ya geldiğinde de bu güzide kentte yaptığı ilk iş, harf devrimini ülkeye açıklamadan iki ay önce yeni Türk alfabesini halka tanıtmakla Avrupa’ya açılan bu kente güvenini ve değerini göstermiştir.

Gelibolu, Cumhuriyet tarihi boyunca her zaman vatanperver, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmeden bu günlere gelmiş bir kenttir. Çünkü bu kentin insanları dedelerinden, nenelerinden dinledikleri Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Savaşı hikayeleri ile büyümüş bir nesildir. Çünkü bu kentin insanlarının ailelerinde gaziler vardır. Çünkü bu kentin insanları bayramlarda kabristanda, şehit düşmüş dedelerinin kabirlerinde dua ederler hala. Bu kentin insanları, bağımsızlığın, adaletin, eğitimin, emeğin, maneviyatın, minnetin değerini çok iyi bilmektedir. Aynı minnet ve maneviyatla bugün burada toplanmış bulunuyoruz.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 96 yıl önce Gelibolu’ya gelişi atalarımızda nasıl bir heyecan yarattıysa yıllar önce,  şimdi aynı heyecanı içimizde yaşıyoruz. Bu vesileyle bir konunun altını çizmek isteriz ki; bizler öyle değerlerden gelmiş bir milletiz ki... Atatürk de bizim, Piri Reis de, Ahmed-i Bican da bizim, Namazgah da” dedi.

Tiran açıklamasının devamında, Atatürk'ün Gelibolu'ya gelişiyle yaşadıkları heyecanı ifade ederken, tarikatların bölgedeki örgütlenme girişimlerine karşı olduklarını belirtti. Tiran, “Eğer ki Gelibolu için bir kesim grupların örgütlenme, değerlerimizin üzerinde bir yapılanma niyetleri var ise bizler buradayız ve 109 yıl önce Çanakkale Savaşı’nda verilen ölümüne mücadelede atalarımız nasıl bir savaş verdiyse aynı savaşı vermeye hazırız. Bağımsızlık ve Cumhuriyet bizim damarlarımızda akan asil kanda mevcuttur. Hiçbir kuvvet ve müdahalenin bunu geri çevirmeye gücü yetemez” dedi.

Basın açıklamasının ardından katılımcılar, Kıyı Emniyet Müdürlüğü önündeki Atatürk Anıtı'na kadar yürüyüş yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla etkinlik sona erdi.

Düzenlenen basın açıklamasına Gelibolu Cumhuriyet Platformu yönetici ve üyeleri, CHP İlçe Teşkilatı, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ