EMZİRMEK ANNENİN, ANNE SÜTÜ BEBEĞİN SİGORTASIDIR

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nın üçüncü gününde ‘Anne Sütü ve Önemi’ hakkında bilgilendirmelerde bulunarak broşür dağıttı.

Emzirmek Annenin, Anne Sütü Bebeğin Sigortasıdır

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası’nın üçüncü gününde ‘Anne Sütü ve Önemi’ hakkında bilgilendirmelerde bulunarak broşür dağıttı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından Halk Sağlığı Haftası’nın üçüncü gününde anne sütünün önemi anlatıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede; “Emzirmek annenin, anne sütü bebeğin sigortasıdır. Yapılan çalışmalar emzirmenin bebeklerin hayatta kalmasını sağlamasının ötesinde anneler, aileler ve toplumlar açısından da kısa ve uzun vadeli çok çeşitli yararları olduğunu göstermektedir. Anne sütünün her zaman ulaşılabilir ve ekonomik olması, taze ve mikroorganizmalar tarafından kirlenmemiş olması toplum sağlığı açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması temel amacımızdır. Dünya Sağlık Örgütü’ nün önerdiği ve Bakanlığımızca yürütülen programa göre;

 Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması,

 İlk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi gerekmektedir.

“Sağlığını Ertekeme, Harekete Geç” sloganı ile devam eden  Halk Sağlığı Haftasının  üçüncü gününde "Anne Sütü ve Önemini " vurgulamak amacı ile Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi Personelleri tarafından kurumumuzda stant açılarak kurumumuza gelen anne ve anne adayları ile görüşülerek broşür dağıtımı ve bilgilendirme yapılmıştır” denildi.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ