PAKİSTAN’IN 59. SAVUNMA VE ŞEHİTLER GÜNÜ ANKARA’DA KUTLANDI

Pakistan’ın 59. Savunma ve Şehitler Günü, Ankara’da düzenlenen özel bir törenle anıldı. Programa T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat da katıldı.

Pakistan’ın 59. Savunma ve Şehitler Günü Ankara’da Kutlandı

Pakistan 59. Savunma ve Şehitler Günü, Ankara'daki Pakistan Büyükelçiliği'nde özel bir anma programı ile kutlandı. Anma günü, saygı duruşu ve ardından Pakistan ve Türkiye Millî Marşları'nın çalınmasıyla başladı. Pakistan Ankara Büyükelçisi Dr. Yusuf Cüneyd, konuşmasında şunları ifade etti:

"Pakistan'ın egemenliğini, toprak bütünlüğünü ve istikrarını tehdit eden unsurlara karşı vatanı savunan kahramanları onurlandırmak için buradayız. Pakistan'ın mesajı, savaşın uluslararası anlaşmazlıkları çözmek için bir yol olmadığı ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarına uymanın tek geçerli çözüm olduğudur. Pakistanlı Barış Gücü Mensupları, profesyonellikleri ve görevlerine bağlılıklarıyla büyük saygı ve itibar kazanmıştır. Teröre karşı verilen savaşta yaptığımız fedakârlıklar dünya tarafından bilinmektedir. Bugün, barış ve istikrarımızı sağlayan şehitlerimize minnettarız. Türk kardeşlerimize de her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum. Türkiye ile dostluğumuzun gelecekte daha da gelişmesini diliyorum."

T.C. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat da konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Pakistan halkının tarih boyunca gösterdiği direniş ve kararlılık, bizler için her zaman bir ilham kaynağı olmuştur. Pakistan’ın bağımsızlık ve vatan sevgisi, tüm dünya için bir örnektir. Türkiye ve Pakistan arasındaki köklü ve samimi kardeşlik bağı, diplomatik ilişkilerin ötesine geçmekte ve her geçen gün daha da güçlenmektedir. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinde Pakistanlı kardeşlerimizin desteğini unutmadık ve unutmayacağız. Türkiye ve Pakistan arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin hızla gelişmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Son yıllarda ticaret hacmimiz 1 milyar doları aşmıştır. Tüm çabamız, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da derinleştirme ve geliştirme yönündedir. Türkiye-Pakistan dostluğunun sonsuza dek süreceğine yürekten inanıyorum. Türkiye ve Pakistan dostluğu daim olsun."

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ