ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN 75. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ANKARA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

Çin Halk Cumhuriyeti'nin 75. kuruluş yıldönümü Ankara'da düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona birçok üst düzey davetli katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin 75. Kuruluş Yıldönümü Ankara’da Coşkuyla Kutlandı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun her yıl kutlandığı milli gün kapsamında, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından, 75. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Ankara'da bulunan JW Marriott Hotel'de bir resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, yabancı misyon temsilcileri, askeri ve sivil erkan ile diğer davetliler katıldı.

Resepsiyon, Çin Halk Cumhuriyeti ve Türkiye milli marşlarının çalınmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten pasta kesimi gerçekleştirildi. Pasta kesiminin sonrasında ise Çin Halk Cumhuriyeti halk oyunları gösterisi yapıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Tarihi binlerce yıl öncesine dayanan İpek Yolu, iki milleti birbirine bağlamış ve aralarındaki alışveriş ve dostane ilişkiler tarihe geçmiştir. Son yıllarda Türkiye ve Çin arasındaki ilişkiler gelişmektedir. İki ülkenin temel hassasiyetlerinin destekleneceğini ve ulusal şartlara uygun kalkınma hedefine doğru ilerleyeceğimizi belirtmek isterim. Çin-Türkiye ilişkileri, iki ülke halklarının yararına devam ediyor."

Daha sonra T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek konuşmasında şunları ifade etti: "Türkiye ve Çin çok uzun bir etkileşim geçmişine sahiptir. Bugünkü dostluğumuz güçlü temellere dayanmaktadır. Yakında yapmayı planladığım ziyaretle, ülkelerimizin ekonomik ve siyasi ilişkilerini güçlendirmeye çalışacağız. Ticaret hacmimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Çinli yatırımcıların ülkemizdeki yatırım ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. İşbirliğimizin daha da güçlenmesini umuyoruz. Çinli turistlerin ülkemizi ziyaret etmeleri bizler için sevindirici. Çin ile kurulan ilişkilerle, ilişkilerimizi ileri noktalara taşıyoruz."

Konuşmalardan sonra, Çin mutfağına özgü yöresel yemeklerin de aralarında bulunduğu ikramlar yapıldı.

 

UHA Haber Merkezi - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ