YÜREĞİR BELEDİYESİ, DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ’NÜ RENKLİ ETKİNLİKLERLE KUTLADI

Yüreğir Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde düzenlediği renkli etkinliklerle kız çocuklarının haklarına dikkat çekti ve çocuklara eğlenceli bir gün yaşattı.

Yüreğir Belediyesi, Dünya Kız Çocukları Günü’nü Renkli Etkinliklerle Kutladı

Yüreğir Belediyesi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde, dünya genelinde kız çocuklarının haklarına dikkat çekmek ve bu özel günü coşkuyla kutlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.

Yüreğir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organize ettiği, ‘Kızlarımıza Sözümüz Var’ sloganıyla gerçekleştirilen etkinliklerde, Minik Yürekler Kreşi, Hanım Sabuncu Kreşi ve Atakent Kreş ve Gündüz Bakımevi’ndeki çocuklar bir dizi aktiviteye katıldı.

Üç farklı kreşte düzenlenen etkinliklerde, resim atölyeleri, müzik gösterileri, yüz boyama, dans ve meslek tanıtımları gibi pek çok aktivite yer aldı. Çocuklar, günün anlam ve önemine uygun olarak eğlenirken, sanatsal faaliyetlerle dolu bir gün geçirdi. Etkinliklere Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Rukiye Alpay Çinkılıç da katılarak, çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ise, Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hayatımızın rengi ve neşesi kızlarımızın ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ kutlu olsun. Kız çocuklarımızın güçlü ve özgüvenli bireyler olarak topluma kazandırılması, nitelikli eğitimle buluşmalarından geçiyor. Bu nedenle onların eğitime eşit katılımını sağlayarak, özgüvenlerini artıracak çalışmalara devam ediyoruz. Eşit, özgür ve barış dolu bir dünya yaratmak biz yetişkinlerin elinde.”

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ