İZMİR’İN TEMİZLİK ARAÇLARI HER GÜN 22 BİN KİLOMETRE YOL KAT EDİYOR: 2 GÜNDE BİR DÜNYA TURU

İzmir Büyükşehir Belediyesi, günlük 4 bin 500 ile 6 bin ton arasında değişen evsel atık miktarını bertaraf merkezlerine ulaştırmak için büyük çaba sarf ediyor. Araçlar, her gün ortalama 22 bin kilometre yol katederek atıkları Harmandalı, Ödemiş ve Bergama’daki tesislere taşıyor.

İzmir’in Temizlik Araçları Her Gün 22 Bin Kilometre Yol Kat Ediyor: 2 Günde Bir Dünya Turu

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, şehrin daha temiz ve sürdürülebilir bir çevreye kavuşması için yoğun çalışmalar yürütüyor. Nüfus artışıyla birlikte hızla artan evsel atıkların toplanması, bertaraf edilmesi ve yeniden ekonomiye kazandırılması süreçleri önemli maliyetler içeriyor. Cadde ve sokaklardan toplanan atıkların yanı sıra ilçe belediyelerinden gelen atıklar, 20 ilçede bulunan atık transfer merkezlerine ulaştırılıyor. Bu merkezlerde tırlara yüklenen atıklar, 88 atık transfer aracıyla Harmandalı, Ödemiş ve Bergama’daki bertaraf tesislerine gönderiliyor.

Günlük 4 bin 500 ile 6 bin ton arasında atık toplanıyor

İzmir’de çöpün yolculuğu hakkında bilgi veren Atık Transfer Şube Müdürü Cumhur Ağcahan, atık transfer sürecinin 7 gün 24 saat aralıksız devam ettiğini belirtti. İzmir’de atık miktarının yaz ve kış dönemine göre değiştiğini ve günlük 4 bin 500 ile 6 bin ton arasında atık toplandığını ifade eden Ağcahan, şöyle konuştu: "Atıklar transfer istasyonlarından bertaraf tesislerine günde 22 bin kilometre yol kat edilerek, 200 sefer yapılarak taşınıyor. Araçlarımız, iki günde dünyanın etrafında bir tur atacak kadar yol yapıyor. Aylık toplamda ise Dünya’dan Ay’a gidip dönecek kadar, yani 600 bin kilometreyi aşkın bir mesafe kat ediyoruz. Günde 22 bin kilometrelik bu mesafe, İzmir-İstanbul arası 22 kez gidip gelmeye eşdeğer."

İSTANBUL (UHA) - SEZGİN AKKOYUN

BELEDİYELER

EKONOMİ