GÜZELBAHÇE’DE HAYVANLAR İÇİN ÖZGÜR YAŞAM ALANI: CAN DOSTLAR YENİ YAŞAM MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde temeli atılan Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi, Güzelbahçe’de hayvanlar için yeni bir alan olacak.

Güzelbahçe’de Hayvanlar İçin Özgür Yaşam Alanı: Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi’nin Temeli Atıldı

Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Özel Türk Koleji tarafından projelendirilen ve İzmir Özel Türk Koleji'nin yapımını üstlendiği "Güzelbahçe Belediyesi İzmir Özel Türk Koleji Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi", 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde temeli atıldı.

Kamuoyunda tepkilere neden olan 17 maddelik "Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesinin ardından, Güzelbahçe Belediyesi ve İzmir Özel Türk Koleji bir protokol imzalayarak "Can Dostlar Yeni Yaşam Merkezi" yapma kararı aldı. Bu merkezin temeli, hayvanlar günü olarak bilinen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde atıldı.

Temel atma törenine, İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanı Gökhan Özdemir, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, İTK Genel Müdürü Doğan Tatari, İTK yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Güzelbahçeli vatandaşlar katıldı.

Can Dostlar Bizim Canımız

Sokak hayvanları için büyük bir alan ayırdıklarını belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Burası barınak değil, büyük bir 'Yaşam Merkezi'. Can dostlarımızın özgürce hareket edebileceği, doğayla iç içe bir alan inşa ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyemizin Sasalı’da yaptığı doğal yaşam alanı örneği gibi. Burada can dostlarımız geniş bir arazide rahatça yaşamlarını sürdürebilecekler,” dedi.

Mutluluğumun Tarifi Yok

İzmir Özel Türk Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, “Bugün, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde bu projenin temelini atmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'nin hizmete ihtiyacı var ve böyle güzel projelerle bu ihtiyacı karşılıyoruz,” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanı Gökhan Özdemir ise “Bu proje Türkiye'de örnek olacak. Hayvan sağlığı hizmetlerinin konforlu bir şekilde yürütüleceği bu merkez, çok güzel bir işbirliği örneğidir,” dedi.

Merkezin toplamda 28 dönümlük bir arazi üzerine kurulu olacağı ve ana binasının 198 metrekareden oluşacağı belirtildi. İzmir Özel Türk Koleji, merkezin tüm masraflarını üstlenirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından merkezin yönetimi Güzelbahçe Belediyesi'ne devredilecek.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ