SANCAKTEPE BELEDİYESİ BAŞKANI ALPER YEĞİN'DEN HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİNE AÇIKLAMA GELDİ!

Sancaktepe Belediyesi Başkan Alper Yeğin’in açıklamaları, Sancaktepe halkı tarafından geniş bir destek buldu. Belediye, hayvan haklarına olan hassasiyetini sürdürerek çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

Sancaktepe Belediyesi Başkanı Alper Yeğin'den Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine Açıklama Geldi!

Sancaktepe Belediyesi Başkanı Alper Yeğin, dün gece yasalaşan "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yeğin, kanunun altyapı hazırlığı bulunmadığını ve toplum nazarında mantıklı bir izahının olmadığını belirtti. 

Yeğin, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden ve uygulandığı takdirde büyük sorunlara yol açacağı hakikat olan 'Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' maalesef dün gece itibariyle yasalaştı. Hiçbir altyapı hazırlığı olmadığı gibi milletimiz nazarında mantıklı bir izahı da bulunmayan bu kanun, vicdanları yaralamaktan öteye geçmeyecektir.

Biz, bu yasa teklifinin gündeme geldiği ilk günden bu yana çizgimizi koruyor ve diyoruz ki; 'Biz öldürmekten değil, yaşatmaktan tarafız!' Bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğimizden şüpheniz olmasın.”

Sancaktepe Belediyesi olarak hayvanların sağlık ve mutluluk içerisinde yaşaması için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Yeğin, can dostlarının yaşam haklarını koruma konusundaki kararlılıklarını şu sözlerle ifade etti:

“Sancaktepe Belediyesi olarak can dostlarımızın sağlık ve mutluluk içerisinde yaşadığı, tüm bakımlarının aksatılmadan yapıldığı ve aynı zamanda komşularımızın da huzur ve güven içerisinde onlarla paylaşımda bulunduğu bir ilçenin tesisi için var gücümüzle çalışıyoruz. Son olarak kanunda yer alan ötenazi uygulamasına şiddetle karşı çıktığımızı ve can dostlarımızın yaşam hakkını koruyacağımızı bilmenizi isterim. Gönlünüz ferah olsun. İnanıyorum ki Sancaktepe ailesi olarak bu konuyu da hep birlikte büyük bir uzlaşı içerisinde çözeceğiz.” dedi.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ