HBB’DEN MUHTARLARLA 30 İSTİŞARE TOPLANTISI: SORUNLARA HIZLI ÇÖZÜM

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 15 ilçede düzenlediği 30 istişare toplantısıyla muhtarların taleplerine hızlı çözümler üretiyor.

HBB’den Muhtarlarla 30 İstişare Toplantısı: Sorunlara Hızlı Çözüm

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), muhtarlarla iletişimi güçlendirmeye ve mahallelerin sorunlarına yönelik çözümler üretmeye devam ediyor. HBB, 15 ilçede iki kez olmak üzere toplamda 30 istişare toplantısı düzenledi.

HBB Muhtarlar Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen toplantılarla, muhtarların talep ve ihtiyaçları doğrudan yetkililere iletilerek hızlı ve etkili çözümler üretilmesi hedefleniyor.

MUHTARLARIN TALEPLERİNE HIZLI ÇÖZÜM

2024 yılı içerisinde düzenlenen toplantılarda, merkez ve ilçelerde görev yapan muhtarlardan 5043 talep alındı. Bu taleplerden 2543’ü çözüme kavuşturuldu, 754’ü planlamaya alınarak sıraya yerleştirildi, 784 talep proje aşamasına getirildi ve 962 talep 2025 yılı yatırım programına dahil edildi.

HBB’nin gerçekleştirdiği toplantılar, muhtarlara sadece yerel sorunları dile getirme fırsatı sunmakla kalmayıp, mahallelerinin gelişimi için çözüm önerileri de sunmalarına olanak tanıdı.

ÖNTÜRK: “5 YILLIK TALEBİN YARISINI 9 AYDA KARŞILADIK”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk, muhtarlarla kurulan ilişkilerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu talepler, 595 muhtarımızın 5 yıllık talepleridir. Ancak seçimlerden hemen sonra çalışmalara başlayarak 9 ay gibi kısa bir sürede bu taleplerin yarısını gerçekleştirdik.”

AYRICALIK DA AYRIMCILIK DA YOK

Başkan Öntürk, muhtarların karşılaştığı sorunları çözmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Adil ve eşit hizmet sunmaya büyük önem verdiklerini vurgulayarak, kimseye ayrıcalık veya ayrımcılık yapılmayacağını ifade etti.

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

HBB’nin düzenlediği toplantıların mahallelerdeki sorunların hızlı bir şekilde çözülmesine olanak tanıdığını belirten muhtarlar, Başkan Öntürk ve ekibine teşekkürlerini iletti.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ