RİZE ARDEŞEN’DE ÖĞRENCİ GÜVENLİĞİ İÇİN OKUL SERVİSLERİ DENETLENDİ

Ardeşen'de 2024-2025 eğitim yılı başlangıcında okul servisleri denetlendi, hem öğrenciler hem de veliler denetimlerden memnun kaldı.

Rize Ardeşen’de Öğrenci Güvenliği İçin Okul Servisleri Denetlendi

Ardeşen’de 2024/2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ve öğrencilerin ders başı yapmasının ardından, okula devam eden çocukların sağlık ve güvenliği için okul servisleri üzerinde denetimler başladı.

Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Ardeşen Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, Ardeşen Belediye Zabıta Amirliği ve Ardeşen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Şubesi sorumlularından oluşan okul servis araçları denetim komisyonu, Pirinçlik Köyü Armağan Yol Ayrımı Karayolu'nda 22 okul servis aracı ve şoförünü yönetmelik hükümlerine göre kontrol ederek Genel Bilgi Taraması (GBT) yaptı.

Denetimlerden hem öğrenciler hem de veliler çok memnun kaldı ve denetimlerin devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Denetimlerde, okul servis araçlarının güvenlik donanımları, araç bakımları ve sürücü belgeleri titizlikle incelendi. Servis araçlarının öğrenci taşımacılığına uygunluğu, emniyet kemeri kullanımı ve araç içi düzen gibi kriterlere göre değerlendirilirken, kurallara uymayan şoförler uyarıldı ve eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi istendi. Veliler, yapılan bu denetimlerin çocuklarının güvenliği için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, denetimlerin daha sık yapılmasının çocukların huzur içinde okula gidip gelmelerini sağladığını ifade ettiler. Yetkililer, denetimlerin yıl boyunca aralıksız süreceğini belirterek, öğrencilerin güvenliğini en üst seviyede tutmayı hedeflediklerini dile getirdiler.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ