HBB ZABITA EKİPLERİNDEN ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ VE TOPLU TAŞIMA DENETİMİ

Antakya, Kırıkhan ve İskenderun terminallerinde yapılan denetimlerde, otobüslerin hareket saatleri ve belgeleri kontrol edildi, toplu taşıma araçlarına da uyarılarda bulunuldu.

HBB Zabıta Ekiplerinden Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Toplu Taşıma Denetimi

HBB Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Antakya, Kırıkhan ve İskenderun şehirlerarası otobüs terminalleri ile il içi ve ilçeler arasında toplu taşıma hizmeti veren araçlara yönelik geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Şehirlerarası terminallerde yapılan denetimlerde, vatandaşların konforlu ve kaliteli hizmet alabilmesi için şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin belirlenen hareket saatlerine uyup uymadıkları, bilet ve bagaj fişi kontrolü yapıldı. Ayrıca acentelerin Ulaştırma Bakanlığı’ndan almış oldukları F1, D1, D2, ücret tarifeleri ve güzergah belgelerinin de kontrolleri sağlandı.

Şehir içi ve ilçeler arası ulaşım sağlayan toplu taşıma araçlarında ise fiyat tarifeleri, fazla yolcu taşıma ve klima çalıştırma gibi hususlarda denetimler yapıldı. Kurallara uymayan işletme ve sürücülere gerekli uyarılarda bulunuldu.

HATAY (UHA) - ERKAN KARATAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ