HAKKARİ'DE ÇEŞİTLİ SUÇLARDAN ARANMA KAYDI BULUNAN 177 KİŞİ YAKALANDI

Hakkari'de Vali Çelik öncülüğünde asayiş toplantısı gerçekleştirildi.

Hakkari'de çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 177 kişi yakalandı

 Vali Çelik; İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü ve İlgili Birim Amirleri İle Birlikte Asayiş Toplantısı Yaptı Vali Ali Çelik; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve birim amirleri ile birlikte asayiş toplantısı yaptı. Toplantıda 1-22 Haziran tarihleri ​​arasında ortaya çıkan olaylar, bir önceki yılın aynı düzenlenmişne oranlama analizlerini içeren brifingler incelendi.

Toplantıda yılın ilk 6'sında meydana gelen intihar olaylarına ilişkin incelemeler de yapıldı. Yapılan incelemelerde; 2024 yılının ilk 6 yılında tüm dünyada 8 intihar vakasının meydana geldiği, 2023 yılında aynı dönemde ise bu sayının 15  olduğu ve geçen yıllık oranlı intihar olaylarının % 47 oranında azaldığı belirtildi. Vali Çelik, intihar eylemi planının tüm erkekleriyle birlikte sahadaki savaşçıların artırılarak devam ettirildiğini belirterek kurumlararası işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Vali Çelik, ayrıca Hakkari'de 1-22 Haziran tarihleri ​​arasında meydana gelen olaylar arasında bir yılın önceki aynı görünüm oranları; Hırsızlık suçlarının % 73 oranındaki gelişiminde, Kaçakçılık suçlarının ortaya çıkması için yapılan başarılı operasyonların % 154 ranında arttığında ve dönem içerisinde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 177 kişi şahsın yakalandı.

HAKKARİ (UHA) - NECMİ ERTUŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ