ESKİŞEHİR VALİSİ AKSOY: "YENİ ARAÇLARLA GÜVENLİK HİZMETLERİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK"

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet ve Jandarma Teşkilatları için yeni alınan 88 aracın teslim törenine katıldı. Vali Aksoy, güvenlik hizmetlerinin daha da güçleneceğini vurguladı.

Eskişehir Valisi Aksoy:

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı hizmetlerinde kullanılmak üzere yeni alınan 88 aracın 'Teslim Töreni'ne katıldı. Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Aksoy, "Emniyet ve asayiş hizmetleri gece gündüz demeden, hafta sonu demeden süreklilik arz eden hizmetlerin başında geliyor.

Bu yönüyle zaman zaman araçlarımızın motorları hiç kapatılmadan yirmi dört saat esasına göre hizmet verilebiliyor. Ekipler değişiyor ama araçlar hizmete devam ediyor. Bu nedenle eskiyen araçların yenilenmesi ve yeni araçlarla daha güçlü hizmet verilebilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda Türkiye genelinde bir araç alım kampanyası gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla İçişleri Bakanlığımızca alınan 7.204 araç, emniyet ve jandarma teşkilatlarına teslim edildi.

Emniyet teşkilatımıza 5.001, jandarma teşkilatımıza ise 2.203 araç verildi. Bu araçlardan Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğümüze 83, Jandarma teşkilatımıza ise 5 araç olmak üzere toplam 88 araç tahsis edildi. Bu araçların alımı, İçişleri Bakanlığımızın ve Valiliğimizin bütçesi ile Eskişehir'deki 9 hayırsever kişi ve kurumun 2 milyon 825 bin liralık katkılarıyla gerçekleştirildi. Katkı sunan bütün kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.

Emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın mevcut araç yapısını da sizlerle paylaşmak istiyorum. Jandarma teşkilatımız asayiş ve trafik hizmetlerinde 0-5 yaş arasında 50 araç, 6-10 yaş arasında 80 araç, 10 yaş üstü 82 araç olmak üzere toplamda 212 araçla hizmet veriyor. Emniyet teşkilatımız ise 0-5 yaş arasında 125, 6-10 yaş arasında 230, 10 yaş üstü 187 araç olmak üzere toplamda 542 araçla emniyet, asayiş ve trafik hizmetlerinde kullanılmaktadır. Yeni gelen araçlarımızı İçişleri Bakanımızın öngördüğü ve talimatlandırdığı şekilde ağırlıklı olarak trafik hizmetlerinde kullanacağız. Trafik kazalarının azaltılması, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması bakımından bu çalışmaları önemsiyoruz.

Eskişehir'in huzuru, Türkiye'nin huzuru. Güvenli Şehir Eskişehir diyerek yola çıktık. Bu noktada özveriyle görev yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Araçların hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül'ün yaptığı duanın ardından, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, yeni araçların anahtarlarını İl Emniyet Müdürü Tolga Yılmaz ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Metin Ünlü’ye teslim etti.

ESKİŞEHİR (UHA) - SALİH GÜVEN

BELEDİYELER

EKONOMİ