DİAMOND TEMA İÇİN YAKALAMA KARARI ÇIKTI

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada konuk olduğu videodaki söylemleriyle gündeme gelen Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıktı.

Diamond Tema için yakalama kararı çıktı

14 Haziran 2024 tarihinde ''Yer6'' adlı YouTube kanalında yayınlanan, şeriat ile ilgili bir tartışmayı içeren videoda, sosyal medyada bilinen adıyla Diamond Tema ve Asrın Tok karşılıklı görüşlerini belirttiler. 

Videoda, Diamond Tema'nın Peygamber Hz. Muhammed hakkında dile getirdiği bir hadis ile sosyal medyanın gündemine oturmuştu. 

Bu videoda Diamond Tema, Hz. Muhammed'in eşi Hz. Aişe ile evlendiğinde Hz. Aişe'nin henüz 9 yaşında olduğunu savunmuştu. Bunun üzerinde birçok insan Diamond Tema'yı çok sert bir şekilde eleştirmişti. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu olanlar üzerine yurt dışında olan Diamond Tema hakkında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

Diamond Tema, YouTube'da Tarih, Bilim ve Felsefe gibi alanlarda içerik üreten bir isimdi. Ayrıca ''Agnostisizm ve İlahi Tragedya'' isimli kitabıyla da bilinir. 

 

İSTANBUL (UHA) - ANIL ASLAN

BELEDİYELER

EKONOMİ